Fête de la Cour du Coucou 2016

Samedi 30 & Dimanche 31 juillet

Ter gelegenheid van het Hof van de koekoek nodigt Polleur u uit om te gaan met de legende van het beest van de Staneux. Een uniek evenement in zijn soort!

1904, een wrede en bloeddorstige Monster achtervolgt de bossen van de Staneux en schrikken de pollinoise bevolking en sommige ongelukkige buitenlanders die zijn pad kruisen. Zijn wandaden brandstof gesprekken in alle cafés in het dorp.

Wat moet ik doen? De subtiele schoenmaker heeft een idee, maar... Het zal worden benut en leidt tot de opstelling van de grote jacht. Alle gezonde mannen van het dorp moeten nemen. Maar alle goed begreep het belang van dit historisch moment? De betovering van een huwelijksnacht kan soms invloed hebben op de burgerlijke zin!

Dit feestelijke weekend, zal onder het teken van traditie en folklore, beginnen zaterdag 30 juli door het huwelijk van de gevolgde koekoek van de avond voor het huwelijk en de bruiloft.

Op zondag ochtend, zal alle gezonde mannen op jacht gaan om te vangen van het beest, terwijl vrouwen hen "wijselijk wachten zal" door het nemen van een drankje. Diverse animaties beglazing van de middag zoals Frans en Waals theater, poppen, spellen en ambachten... In de verschillende pubs, waar je veel tekens in kleur ontmoeten kunt, smaak u alles dat nodig is om alle goede tracker zichzelf respecterende versterken. Het hoogtepunt van de partij, het oordeel van de koekoek, duik je in het hart van het volkstribunaal die zal de zinnen onmiddellijk van toepassing zijn.

De burgemeester van Polleur nodigt u uit om deze 30 en 31 juli deel te nemen aan de viering van het Hof van de koekoek om te kunnen bladeren van ons dorp, ontdekken ongebruikelijke hoeken, Herbeleef de legende en de tradities van de tijd. Laat u verrassen, er is voor elk wat wils!

De poster

La Carte postale

La Carte postale

Brug van Polleur

Beschikbaar eind juni

Het programma

Animations de la fête.

Bientôt disponible