De oorsprong van de toeristische informatie van Polleur

Het is in 1950-1951 de heer Edouard Vier en zijn vrouw kwam wonen in Polleur. Het paar woonde in het kleine huis Street Victor Brodure (rechts) van de huidige huis van Mr. en Mrs. José Dahmen.
Mijnheer Vier was een grote fan van regionale folklore en werd deel van het Verviers gelezen vi Tchene bedrijf
De legende van het beest van de Staneux geschreven en herschreven vele malen, daterend uit de 15e eeuw (lijkt) verdiende zijn gevoel voor worden genomen in de vorm van de Heilig-Bloedprocessie - liederen - sketches - enz. Zo'n project aan een Comité en reeds dan, van goodwill.
Bedrijf man, mijnheer Vier sprak met Mr. Albert Degive, café-eigenaar en de eigenaar van de enige kamer in het dorp, die van het beginsel en de vorming van een benoemde groep onmiddellijk aanvaard:
Toeristische informatie van Polleur

Als de eerste processie, bestaande uit drie tanks gevuld met berken - Bruyères - varens had plaats in 1952, was het in 1954 ontstond officieel SI door de publicatie in het Staatsblad van de statuten als een vzw
De if is gericht op bevordering van toerisme en lokale handel door het uitvoeren van activiteiten, informatie, ter beschikking gesteld door individuen van kamers die bestemd zijn voor de huisvesting van vakantiegangers (we zijn in de jaren 1950).

De eerste heer Albert Deblon voorgedragen voorzitter was.
Secretaris - penningmeester: De heer Albert Degive.
Leden van de Commissie:

Mr. Oscar Ernotte

De heer Joseph Simar

Heer Arthur Toupy

De heer Jean Dahmen

andere gelijkgestemde mensen betalen een jaarlijkse vergoeding voorzien door de artikelen en gevraagd door de Federatie voor toerisme van de provincie Luik, België.

Mijnheer Vier zocht in archieven van de middelen om te doen herleven van de legende van het beest van de Staneux en zelfs vandaag de dag zijn teksten zijn nog steeds actueel. Het is waar dat wij alles wat u wilt in een legende, maar blijft in het onderwerp te exploiteren kan borduren.
Al snel bleek het noodzakelijk om uit te breiden de processie die werd een bloemencorso dergelijke Laetare en legende er was niet meer dan het beest van Staneux evenals een zitting van het Hof enigszins "slordig" in de nabijheid van de oude brug.

Het eerste beest van Staneux werd uitgevoerd door Mr. Louis Gérard, mooie aanvankelijk, ze werd getest door gebrek aan voorzichtigheid over haar opslag. De tweede was uitgevoerd door de heer René Tombeux (vader van Malou Peleeheid) en de derde en huidige door Marie-Jeanne Théate.
De bloemen processie stak voor 25 jaar (1952-1977), maar we moesten veranderen. In 1978, onder mijn voorzitterschap (Paul Winandy), was het tijd om volledig folk herstel, zoals we die vandaag kennen.
Mijnheer Vier, van hoge kwaliteit, discreet en efficiënt man ondanks zijn moeilijke gezin was goed beloond: tijdens een processies, een hevige ruzie uitbrak tussen hemzelf en de heer Degive. Kort daarna stierf zijn vrouw en heer Vier links Polleur.

Geschreven door Paul Winandy.